| Kakaóscsiga receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 1 cs. instant élesztő 2 ek. kristálycukor 1 csapott tk. só szükség szerint tej ízlés szerint instant kakaó 10 dkg margarin a tepsi kikenéséhez zsír Elkészítés: A lisztet az élesztővel, a cukorral, a sóval elkeverjük, majd langyos tejjel közepesen lágy tésztát gyúrunk, 30 percig meleg helyen kelesztjük. Töltelék: a margarinból és a kakaóból sima krémet keverünk (ízlés szerint cukrot adhatunk hozzá), amivel a téglalapra nyújtott ujjnyi vastag tésztát megkenjük, felgönygöljük, 2 cm vastag csigákat szelünk, és kizsírozott tepsibe szorosan egymás mellé tesszük. 5 percig erős tűznél, majd takarék lángon sütjük, mikor már majdnem kész, forró kakaós-cukros tejjel meglocsoljuk, majd készre sütjük. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Nyusszancs82 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |