| Csigabiga receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 kg liszt 1.5 margarin 3 dl tej 1 tejföl só 2 tojás 2 teáskanálnyi szódabikarbóna szezámmag, kömény 25 dkg reszelt sajt folpack Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sóval és a szódabikarbónával, elmorzsolunk benne egy margarint, hozzádolgozzuk a tojást, simára dagasztjuk. Három cipóra osztjuk, a cipókat téglelep alakúra nyújtjuk, meglocsoljuk a felolvasztott maradék margarinnal, megszórjuk sajttal. Feletekerjük, folpackba csomagoljuk, hűtőbe tesszük pár órára, ha nem akarjuk azonnal elkészíteni, fagyasztóba is mehet. A kiolvasztott, vagy kellő ideig pihentetett tésztát cm-s szeletekre vágjuk, megszórjuk köménnyel vagy szezámmaggal, kikent sütőpapírra tesszük, előmelegített sütőben sütjük meg. A sajt kifolyhat,de ha kihűl, megkeményszik. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: rosewood Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |