| Provence-i csirketál receptEgytálételek Hozzávalók: 4 csirkecomb 8-10 krumpli 1 sárgarépa 1 fehérrépa 0,3 dl bor só bors Páchoz: 4 ek napraforgó olaj 1 vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 ek provence-i fűszerkeverék só bors Elkészítés: Előző este a pácot elkészítjük, és benne hagyjuk a csirkecombokat. Az olajat összekeverjük a fűszerkeverékkel, borssal és az összezúzott fokhagymákkal. A csirkecombokat enyhén sózzuk csak, majd beleforgatjuk a páclébe. Végül egyenletesen mindenhova eloszlatjuk a felkarikázott vöröshagymát. Másnap a csirkecombokat kiszabadítjuk a vöröshagymák közül, egy kicsit újra sózzuk, és egy serpenyőben mindkét oldalukat megpiritjuk a pác levével együtt. Míg pirul a husi, megpucoljuk a krumplit, a sárgarépát, a fehérrépát, majd mindezeket megmossuk. Előveszünk egy pataki tálat, kicsit kiolajozzuk, és beletesszük a karikákra vágott krumplit, sárgarépát, fehérrépát és a pácból megmaradt vöröshagymát. Sózunk, összeforgatjuk, és mehet bele a 0,3 dl bor. Ha megpirultak a husik, áttesszük őket a zöldségek tetejére, és ráöntjük a serpenyő tartalmát is. Lefedjük a tálat, és süssük kb. 80 percig, majd egy 10 percig fedél nélkül is. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |