| Olcsó szardíniás csoda receptEgytálételek Hozzávalók: 1 fej hagyma 1 konzerv szardínia 1 tömlős krémsajt 2-3 répa olaj, vaj só, fokhagyma ízlés szerint Elkészítés: Nagyon egyszerű. A répát vékony karikákra, a hagymát a szokásosnál kicsit nagyobb darabokra vágom, és olajon megpirítom, hogy a hagyma egész üveges legyen, a répa pedig félkész. Ekkor felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, és gyorsan felforrjon. Sózom, fűszerezem. Mire "zsírjára sül", megpuhul a répa. Akkor hozzáadom a lecsöpögtetett szardíniát (vagy más halat), és kicsit átpirítom-melegítem vele. Ha ez megvolt, hozzáadom a sajt felét, megkavarem-eloszlatom-pirítom, majd a másik felét, ezt már csak hagyom megolvadni. Kész is. Krémes, jóízű, bár kicsit ronda étel lesz belőle. Tanácsok: Én magában szoktam enni, de szerintem jó lehet almával, paradicsommal, esetleg rizzsel, legrosszabb esetben főtt krumplival. Ez két adagnak számít, a kalóriatartalmat egy adagra számítottam. Elkészítési idő: 20 perc Kalóriatartalom: 200 kcal A receptet beküldte: kisirenke Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |