| Magyaros gersli receptEgytálételek Hozzávalók: 10 dkg árpagyöngy 2 ek. olívaolaj 1 vöröshagyma 1 púpozott ek. pirospaprika paradicsom zöldpaprika 1 gerezd fokhagyma 1/2 l húsleves só, bors Elkészítés: A gerslit alaposan átöblítjük. A hagymát finomra aprítjuk és az olajon, közepes lángon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a gerslit, megkeverjük, úgy, hogy a szemeket egyenletesen bevonja a zsiradék. Félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát. Felöntjük a húsleves felével, beletesszük a paradicsomot, paprikát, fokhagymát, lefedjük, és alacsony lángon, 25 percig főzzük, néha megkeverjük. Ezután hozzáadjuk a húsleves másik felét, majd fedő alatt további 15 percig főzzük. A receptet beküldte: Limmortalite Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |