| Provence-i csirke (Dél Franciaországból) receptHúsételek Hozzávalók: 1 db csirke só 6 db kisebb paradicsom 1 db kisebb cukkini 1 fej vöröshagyma 1 fej fokhagyma 2 szál kakukkfű 2 szál rozmaring 0,7 dl olivaolaj 1 dl fehérbor 2 db babérlevél 4 dkg zöld olajbogyó őrölt bors 15 dkg paradicsompüré Elkészítés: A csirkét mossuk meg, daraboljuk fel, sózzuk be. A cukkinit és a paradicsomot öblitsük le és töröljük szárazra. Az előbbit vastagon karikázzuk az utóbbit pedig negyedeljük. A vörös és a fokhagymát pucoljuk meg. A gerezdeket vágjuk félbe, a vöröshagymát szeleteljük fel. Egy nagyobb serpenyőben forrósitsuk fel az olajat, tegyük bele a feldarabolt csirkét, adjuk hozzá a hagymát, kakukkfüvet, rozmaringot, majd pirítsuk minden oldalról aranyszínűre. Utána öntsük hozzá a bort és pároljuk addig a csirkét mig a folyadéknak a fele el nem párolog. Ezután öntsük át a serpenyő tratalmát egy tűzálló tálba. A parit, fokhagymát, babérlevelet és az olajbogyót rakjuk a húsdarabok köré, majd borsozzuk meg az egészet. A paradicsompürét keverjük simára és kenjük meg vele a csirkét. Adjuk hozzá a felkarikázott cukkinit, végül locsoljuk meg olivaolajjal. A húst előmelegitett sütőben 185 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 598 kcal A receptet beküldte: emese24 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |