Tutireceptek.hu fejléc

Sörös csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db mellhús vagy 4 db egész comb
1 üveg sör
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
só,
bors
őrölt kömény
olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A csírkét lebőrözzük, de nem muszáj. egy mély tálba rakjuk és leöntjük sörrel. Ebben pácoljuk, lehetőleg az előző este pácoljuk be. Sütés előtt egy-két órábal kiszedjük a pácléből, sozzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel megszórjuk, pihentetjük. Közben apróra összevágjuk a hagymát.
Felforrósítjuk az olajat, fehéredésig átsütjük rajta a húsdarabokat. Ha mindet kiszedtük, megdinszteljük a hagymát, beletesszük a zúzott fokhagymát, visszarakjuk a hősdarabokat, lassú tűznél a sörös páclével locsolgatva puhára pároljuk.(kb. 1 óra alatt készül el.

Tanácsok:
rizskörettel, friss salátával tálaljuk.


A receptet beküldte: DOMA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás-túrós csirkemell » Almás csirkemáj » Kapros-tejszínes csirke » Tárkonyos csirkeraguleves
» Csirke zezsua módra » Sajtban sült csirkemell » Inyenc csirkecomb » Sajtos-kanalas csirke
» Csípős csirke nyárson » Baconos csirkemelltekercs » Szőlős csirke » Édes csirke másképp
» Barbár csirke » Almás rakott csirkemell » Csirkecombok hagymaágyon » Csirkés tésztasaláta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.