| Provanszi csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1.5 kg csirkehús (filé), 4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 db zeller, 2.5 dl csirkehúsleveslé, 20 dkg paradicsom (lucullus), 4 evőkanál búzaliszt (finom), 3 evőkanál fehérbor (száraz), petrezselyemzöld (szárított), só, fehérbors (őrölt). Elkészítés: A csirkét bőrözd le, csontozd ki, a hagymát és zellert vágd apróra. Mély serpenyőben vagy lábasban hevítsd az olajat a vajjal, süsd rajta a csirkét mindkét oldalán aranybarnára, vedd ki szűrőkanállal. A zsiradékon süsd a hagymát a zellerrel kb. 5 percig. Keverd bele a lisztet, majd lassan öntsd hozzá a csirkehúsleveslét. Tedd rá a paradicsomot, keverd amíg felforr. Sózd és borsozd. Tedd bele a csirkét, a bort és a petrezselymet, párold lefedve kb. 30 percig, amíg a csirke megpuhul. Tálald burgonyával körítve. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |