| Tepsiben sütött csirkecomb receptHúsételek Hozzávalók: 4 egész csirkecomb 2-3 evőkanál napraforgó olaj fűszerkeverék ízlés szerint (pl. tegnapi receptem) 2 evőkanál liszt 2 dl csirke alaplé Elkészítés: A combokat mindkét oldalukon bedörzsöljük a fűszerrel, a tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük, s jól megkenjük olajjal. Alufóliával szorosan letakarjuk, hogy a sütéskor keletkezett gőz maradjon a fólia alatt, és 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. (Vizet nem kell aláönteni, mert a mai csirkék tele vannak vízzel.) 40-50 perc után eltávolítjuk a fóliát, visszatesszük, 10-20 percig pirítjuk, félidőben átfordítva. Kiszedjük a combokat, a zsiradékot lábosba öntjük, és megpirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük az alaplével (vagy vízzel), s így finom mártást kapunk, amit az étel mellé kínálhatunk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |