Tutireceptek.hu fejléc

Preznic recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg leveles tészta
A töltelékhez:
2 tojás
3-4 kanál rum
10-20 dkg mazsola
5-10 dkg aszalt füge
10 dkg dió
10 dkg mandula
10 dkg mogyoró
10 dkg áfonya
1 db alma
reszelt citromhéj
reszelt narancshéj
5-6 db háztartási keksz
2 evőkanál méz
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál porcukor
A kenéshez:
1 tojássárgája
kevés tej

Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket korábban beáztatjuk rumba. Az olajos magvak egy részét megőröljük, másik részét csak durvára vagdaljuk. Az almát meghámozzuk és kis darabokra vágjuk. A kekszet porrá őröljük.

A 2 tojást a cukorral és a mézzel alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a töltelék többi hozzávalójához.

A tésztát megfelezzük, minkét részt vékonyra nyújtjuk. Elosztjuk a tölteléket a tésztákon, a széleken 3 cm-t szabadon hagyva. Szorosan feltekerjük, a végeit lenyomkodjuk. Megkenjük tejjel higított sárgájával és megszurkáljuk villával.

180 °C-on sütjük (előmelegített sütőben), míg színt nem kap (kb. 30 perc). Van, aki úgy készíti, hogy újra megkeni sárgájával, és még 5 percre visszatolja a sütőbe.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bounty szelet2 » Huszárcsók/lekváros pötty » Almás pite/ sas módra » Mónika szelet
» Cseresznyés pite » Zöldcitromos torta » Ropogós gofri » Színes gyümölcskocsonya
» Amaretti szelet » Gumimacik tortája » Rizsfelfújt 1 » Túrótorta ahogy én készítem
» Habos lekváros-diós linzer » Omlós keksz mogyorókrémmel » Csokitorta (francia recept) » Kavart almás másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.