| Preznic receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg leveles tészta A töltelékhez: 2 tojás 3-4 kanál rum 10-20 dkg mazsola 5-10 dkg aszalt füge 10 dkg dió 10 dkg mandula 10 dkg mogyoró 10 dkg áfonya 1 db alma reszelt citromhéj reszelt narancshéj 5-6 db háztartási keksz 2 evőkanál méz 1 csomag vaníliás cukor 1-2 evőkanál porcukor A kenéshez: 1 tojássárgája kevés tej Elkészítés: Az aszalt gyümölcsöket korábban beáztatjuk rumba. Az olajos magvak egy részét megőröljük, másik részét csak durvára vagdaljuk. Az almát meghámozzuk és kis darabokra vágjuk. A kekszet porrá őröljük. A 2 tojást a cukorral és a mézzel alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a töltelék többi hozzávalójához. A tésztát megfelezzük, minkét részt vékonyra nyújtjuk. Elosztjuk a tölteléket a tésztákon, a széleken 3 cm-t szabadon hagyva. Szorosan feltekerjük, a végeit lenyomkodjuk. Megkenjük tejjel higított sárgájával és megszurkáljuk villával. 180 °C-on sütjük (előmelegített sütőben), míg színt nem kap (kb. 30 perc). Van, aki úgy készíti, hogy újra megkeni sárgájával, és még 5 percre visszatolja a sütőbe. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |