Tutireceptek.hu fejléc

Pöttyöske II. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg háztartási keksz, durvára törve v. darálva
2 dl rum
40 dkg cukor
3 dl tej
6 dkg kakaópor
2 evőkanál liszt
2 Ráma

Elkészítés:
A durvára darált v. tört kekszet a rummal meglocsoljuk.
Cukrot, tejet, kakaóport a liszttel 5 perc alatt csomómentesre főzzük, ha kisség meghűlt belekeverjük a rámákat.
Ezután hozzákeverjük a rumos kekszet.
2 folpackkal kibélelt őzgerincformába töltjük a masszát és félnapig a hűtőbe tesszük.

Tanácsok:
A süti akkor mutatós, ha nagyobb kekszdarabok is vannak benne.
Kevés durvára őrült diót is tehetünk bele.
Akinek a családja ki tudja várni, az őzgerincből történt kiborítás után csokimázzal is bevonhatja. (én enélkül csinálom)


A receptet beküldte: Marzipan


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Betty pöttyöskéje » Pöttyöske » Tejfölös keksz » Citromos-narancsos szelet
» Tizperces süti » Epres-mentás joghurt » Bögrés barackos(keverős) » Túrós zsömle
» Barackos rizstorta » Skót krémes » Olcsó sós teasütemény » Diós bucik
» Cseresznye Tiramisu » Sarokház /100 éves recept/ » Somlói Móni módra » 4 perces kekszes álom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.