| Pöttyöske II. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg háztartási keksz, durvára törve v. darálva 2 dl rum 40 dkg cukor 3 dl tej 6 dkg kakaópor 2 evőkanál liszt 2 Ráma Elkészítés: A durvára darált v. tört kekszet a rummal meglocsoljuk. Cukrot, tejet, kakaóport a liszttel 5 perc alatt csomómentesre főzzük, ha kisség meghűlt belekeverjük a rámákat. Ezután hozzákeverjük a rumos kekszet. 2 folpackkal kibélelt őzgerincformába töltjük a masszát és félnapig a hűtőbe tesszük. Tanácsok: A süti akkor mutatós, ha nagyobb kekszdarabok is vannak benne. Kevés durvára őrült diót is tehetünk bele. Akinek a családja ki tudja várni, az őzgerincből történt kiborítás után csokimázzal is bevonhatja. (én enélkül csinálom) A receptet beküldte: Marzipan Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |