| Fánkburger receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 csipet só 5 dkg vaj, vagy sütőmargarin 4 dkg kristálycukor 2 db tojás 50 dkg finomliszt 3 dkg élesztő 2,5 dl tej 2 db tojássárgája igény szerint étolaj Töltelék ízlés szerint porcukor 16 szelet lágy sajt ízlés szerint citromlé 3 db banán 4 db kivi . Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos tejben feloldjuk, majd 15 dkg liszttel és 1 teáskanálnyi cukorral kovászt készítünk belőle. Liszttel meghintjük, és letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük. A maradék cukorral kikeverjük a tojásokat meg a tojássárgájákat, majd a kovásszal, a maradék tejjel és liszttel, az olvasztott vajjal, vagy sütőmargarinnal és a sóval alaposan összegyúrjuk. A tésztát letakarva további 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztából 16 gombócot formázunk, kissé ellapítjuk, és letakarva újabb fél órát pihentetjük. A zsiradékot közepesen forróra felmelegítjük, és a fánkokat kisebb adagokban aranysárgára sütjük. Kiemeljük, lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni, azután félbevágjuk. Töltelék: A kivit és a banánt meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk. A banánt meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. A fánkok alsó felére rakunk egy-egy szelet sajtot és pár darab gyümölcsöt. Rátesszük a kalapját, végül meghintjük porcukorral. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |