| Lecsó pörköltszafttal receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg lecsópaprika 0,5 kg vöröshagyma 0,5 kg paradicsom 25 dkg füstölt szalonna 1 késhegynyi őrölt bors 1 evőkanál pirospaprika 2 db pörköltszaft kocka Elkészítés: A paradicsomot pár pillanatra forró vízbe dobjuk, lehéjazzuk, karikára vágjuk, - a paprikát és hagymát szintén felkarikázzuk. A szalonnát csíkokra vágva zsemleszínűre sütjük, megdinszteljük benne a hagymát, beletesszük a paprikát és paradicsomot, megszórjuk őrölt borssal, összeforgatva 5 percig sütjük, beleadjuk a pirospaprikát és felengedjük 2 dl vízzel. Vigyázzunk, hogy a paprika ne főjön szét, kicsit roppanós maradjon. Rámorzsoljuk a pörköltszaft kockát, azzal is még 3-4 percet főzzük. Tálalhatjuk rizzsel, tarhonyával vagy egyszerűen csak friss kenyérrel, - mindenképpen finom. Aki szereti a csípős ételeket, tehet bele erős paprikát. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |