| Pikáns pórés lepény receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: (Kb. 20 szelet) tésztához: 375 g búzaliszt 1/2 élesztő 1 teáskanál só 225 ml langyos víz 5 evőkanál olaj Töltelékhez: 1 fej hagyma 400 g póréhagyma 300 g konzerv kukorica 250 g mozarella sajt 2 evőkanál étolaj 300 g darálthús 1 teáskanál só 1 teáskanál bors 1/2 táskanál koriander 300 ml tejföl 4 tojás 2 teáskanál étkezési keményitő 1 mokkáskanál só Elkészítés: A hagymát megtísztitjuk és felkockázzuk.A póréhagymát megmossuk és 1 cm vastag szeletekre vágjuk.A kukorica levét lecsöpögtetjük.A mozarellá felkockázzuk.A tepsit sütőpapirral béleljük,a sütőt előmelegítjük. A töltelékhez az étolajat egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk,és a darálthúst elősütjük.Hozzáadjuk a hagymát,és rövid ideig a hússal együtt tovább sütjük.Sóval,borssal,korianderrel fűszerezzük.Hozzáadjuk a póréhagymát is és 10 percig fedő alatt pároljuk.A tölteléket hagyjuk kissé kihűlni,majd hozzákeverjük a kukoricát és a mozarellát.A tejfölhöz hozzáadjuk a tojást, a mokkáskanálnyi sót és az étkezési keméynítőt,majd az egészet a darálthúsos keverékhez adjuk. A tésztához a lisztet elkeverjük a szétmorzsolt élesztővel.Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel,dagasztóspirállal sima tésztává dagasztjuk.A tésztát kinyújtjuk(kb. 30*40 cm),és a tepsibe helyezzük.Majd a tölteléket a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk,és a lepényt megsütjük.(sütési ideje kb.30-35 perc) Sütés után a lepényt a tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük és még melegen tálaljuk. Tanácsok: Alsó és felső sütés:kb.200 fok(előmelegítve) légkeveréses kb. 180 fok(előmelegítve) gáz:kb.3-4-es fokozat(előmelegítve) A receptet beküldte: rencsilany Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |