Tutireceptek.hu fejléc

Besameles rakott krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
5dkg vaj v. margarin
3 ek liszt
1 liter forralt tej
2 kis doboz tejföl
4 tojás megfőzni
2 tojás a mártásba
reszelt sajt ( jó sok)
kolbász (nálunk lángolt kolbász, de ki mivel szereti)
fehér bors, köri, gyömbér, kínai fűszerkeverék, só

Elkészítés:
A fűszerekből ízlés szerint elhagyható, amit nem szeretünk esetleg.
A szokásos módon elkészítjük a rakott krumplit:karikára vágott főtt tojás, krumpli és kolbász. Erre öntjük rá a besamell mártást és sütjük aranybarnára a sütőben.

A margarint összemelegítjük a liszttel, ráöntjük a liter forralt tejet kevergetve, míg világos, csomómentes mártás lesz belőle. Beletesszük a 2 tejfölt. 2 tojás sárgáját és a reszelt sajt felét. A tojás fehérjét habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a teljes masszába.

Tanácsok:
A mártást érdemes teflonlábasban elkészíteni, mert könnyen odakap.
Előző este is elkészíthető, és másnap már csak pirosra kell sütni.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Mariann63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott zöldségtál » Rakott csirkemell baconnel » Gombás rakott csikemell » Rakott tarhonya
» Brassói rakott savanyúság » Töltött sült krumpli » Rakott fasírt » Rakott brokkoli
» Mustáros rakott csirkemell » Rakott karaj » Rakott sárgarépa, gomba » Krumplipizza
» Krumplis húspogácsa » Rakott csirke III. » Rakott sertés hús » Rakott kel egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.