Tutireceptek.hu fejléc

Stragonoff csirke recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
30 dkg gomba
15 dkg borsó
1 vöröshagyma
olaj

bors
2 dl tejszín
1 dl tejföl
2 ek mustár
frissen vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:
1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, a gombát megtisztítjuk (ha nagyobb fejeket használunk, azokat is vágjuk fel csíkokra, a vöröshagymát felkockázzuk.
2. Pici olajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a húst, ízesítjük sóval, borssal és fehéredésig sütjük (kevergetve). Hozzáadjuk a gombát és a borsót és fedő alatt kb 10 percet pároljuk.
3. A tejfölt a tejszínnel és a mustárral kikeverjük, ráöntjük a húsra és fedő nélkül még további 10-15 percig főzzük.
4. Amikor elkészült, hozzáadjuk a frissen vágott petrezselyemzöldet is és spagettivel tálaljuk.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos csirkemell falatok » Libanoni csirkeszárny » Sajttal sült csirkemell » Barackos csirkemellsteak
» Sajtos gombás csirkemell » Mézes mustáros csirke... » Csirke francia módra » Citromos csirke.
» Csirkemell sajtmártással » Fűszervajas csirkemell » Bundás csirkecombok » Csirke tárkonnyal bevonva
» Csirke, gyömbéres körtével » Zöldséges rizses csirke » Csirkeropogós » Chilis-csokis csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.