| Sült köles karfiollal receptEgytálételek Hozzávalók: 150 g köles 3 dl víz 1 rózsáira szedett karfiol 150 g champion gomba 2 evőkanál zöld fűszer (petrezselyem, kapor) fűszersó, babérlevél reform margarin/vaj (ghi) 1 nagy fej vöröshagyma 2 evőkanál reszelt sajt Elkészítés: A vizet felforraljuk a fűszersóval, a babérlevéllel, majd beleszórjuk a kölest, és ismét felforraljuk. Lefedve kis lángon kb. 10-15 percig főzzük, majd még 15 percig állni hagyjuk. A kölest ne keverjük meg. A karfiolt kevés vízben főzzük puhára fűszersóval. A hagymát vágjuk karikákra, és zsiradékon kissé pirítsuk meg. Ezután vegyük ki a zsiradékból és a felszeletelt gombát pároljuk meg benne egy pici fűszersóval fűszerezve. Mindezt keverjük a kölesbe 1 evőkanál vajjal, és adjuk hozzá a finomra vágott zöld fűszereket. Kivajazott formába tesszük, és a tetejére helyezzük a karfiolt. A megmaradt vizet ráöntjük, megszórjuk reszelt sajttal és vajdarabkákat teszünk a tetejére. 200 °C-on 10-15 percig sütjük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |