Tutireceptek.hu fejléc

Töltött karfiol csőben sütve recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
kb. 1 kg karfiol
20 dkg juhtúró
2 dl tejföl
1 csokor kapor
20 dkg angolszalonna
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
3 dl tej
10 dkg reszelt sajt


Elkészítés:
1. Sós vízben megfőzzük a karfiolt, kiemeljük a vízből, hűlni hagyjuk (régebben egyben főztem meg a fejet, és kihűlés után felszeltem, de jobb rózsáira szedve főzni).

2. Míg a karfiol hűl, a juhtúrót összekeverjük a tejföllel és az apróra vágott kaporral.

3. A körülbelül azonos méretű, szép karfiolrózsákból kört formálunk a tepsi közepén, a kör közepét kitöltjük a kevésbé szép (apróbb) rózsákkal.

4. Vékonyra szelt angolszalonnával beborítjuk.

5. A tejfölös juhtúró kétharmadát rátesszük.

6. Megint egy kört rakunk a szép rózsákból, szűkebbet, mint az alsó kör (visszaépítjük a karfiolfejet), kitöltjük a kör közepét, és megint szalonnát rétegezünk, rámerjük a maradék tejfölös juhtúrót.

7. A maradék karfiolból befejezzük a fej felépítését.

8. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, felöntjük a tejjel, és a habverővel szaporán kevergetve felfőzzük.

9. Sózzuk, a lángról levéve hozzáadjuk a sajtot, és az egészet a karfiolra öntjük.

10. Forró sütőbe téve, közepes lángon pirosra sütjük.

Tanácsok:
Ízletes és mutatós előétel vendégek kápráztatására!

A recep: Éden


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis karfiolsaláta » Gombás töltött tök » Prézlis karfiol » Húsos karfiol
» Fonott, töltött kalács » Túróval töltött csirkemell » Sajtos karfiolfánk » Burgonya héjában sütve
» Húsos rántott karfiol » Májjal töltött karaj » Elzászi töltött dagadó » Gombás töltött csirke
» Karfiolrizs » Madra töltött káposztája » Finom rakott karfiol » Töltött karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.