| Töltött karfiol csőben sütve receptEgytálételek Hozzávalók: kb. 1 kg karfiol 20 dkg juhtúró 2 dl tejföl 1 csokor kapor 20 dkg angolszalonna 5 dkg vaj 2 evőkanál liszt 3 dl tej 10 dkg reszelt sajt só Elkészítés: 1. Sós vízben megfőzzük a karfiolt, kiemeljük a vízből, hűlni hagyjuk (régebben egyben főztem meg a fejet, és kihűlés után felszeltem, de jobb rózsáira szedve főzni). 2. Míg a karfiol hűl, a juhtúrót összekeverjük a tejföllel és az apróra vágott kaporral. 3. A körülbelül azonos méretű, szép karfiolrózsákból kört formálunk a tepsi közepén, a kör közepét kitöltjük a kevésbé szép (apróbb) rózsákkal. 4. Vékonyra szelt angolszalonnával beborítjuk. 5. A tejfölös juhtúró kétharmadát rátesszük. 6. Megint egy kört rakunk a szép rózsákból, szűkebbet, mint az alsó kör (visszaépítjük a karfiolfejet), kitöltjük a kör közepét, és megint szalonnát rétegezünk, rámerjük a maradék tejfölös juhtúrót. 7. A maradék karfiolból befejezzük a fej felépítését. 8. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, felöntjük a tejjel, és a habverővel szaporán kevergetve felfőzzük. 9. Sózzuk, a lángról levéve hozzáadjuk a sajtot, és az egészet a karfiolra öntjük. 10. Forró sütőbe téve, közepes lángon pirosra sütjük. Tanácsok: Ízletes és mutatós előétel vendégek kápráztatására! A recep: Éden A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |