| Epres gyümölcskása receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg rebarbara 25 dkg eper 1/2 rúd vanília 3 dkg étkezési keményítő 1,5 dl félszáraz fehérbor vagy rozé 10 dkg cukor 3 dkg mandulaforgács Elkészítés: A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, darabokra vágjuk. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, és elfelezzük. A vaníliarúdból kikaparjuk a pépet. A rebarbarát a borral, a cukorral, a vaníliapéppel és 1,5 dl vízzel felforraljuk. További 3 perc alatt puhára főzzük. A keményítőt elkeverjük 1 dl vízben, és a rebarbarához adjuk, egyet forralunk rajta. Belekeverjük az epret is, és 1-2 percig forraljuk. A masszát kihűtjük. Tálaláskor tálkákba szedjük, megszórjuk a mandulaforgáccsal, és kínáljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |