| Pikáns tokány "Piedone" módra receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók: (4 személyre) 60 dkg sertés lapocka só, frissen őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, 2 kis fej hagyma 1-1 piros és zöld paprika 1/2 csokor petrezselyem 30 dkg piros bab (konzerv) egy teáskanál pirospaprika 1/2 evőkanál zöld bors néhány csepp Worchester-szósz citromlé 2 dl tejföl 1 dl tejszín 5 dkg olaj vágott petrezselyem meghinteni. Elkészítés: A fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A húst megtisztítjuk a zsírtól, az inaktól és hártyáktól, majd kisujjnyi csíkokra vágjuk. Ezután sóval, borssal és fokhagymával fűszerezzük. A petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbe-, majd csíkokra vágjuk. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, kivágjuk a csumáját és szintén csíkokra vágjuk. A babot szitán hideg vízzel jól leöblítjük és lecsöpögtetjük. Az olajat egy nagy serpenyőben jól felforrósítjuk és hirtelen elősütjük benne a húst. Kivesszük és melegen tartjuk. A fölösleges zsírt leöntjük, majd a visszamaradt zsiradékban a hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikacsíkokat és a petrezselymet, rövid ideig együtt pirítjuk, ezután beletesszük a tejfölt és egy kis vízzel, vagy marhahúslevessel felöntve simára főzzük. Végül pirospaprikával, zöld borssal, Worchester-szósszal és citromlével fűszerezzük. Beletesszük a babot, a húst, a tejszínt és az egészet felforrósítjuk, de már nem forraljuk. A tűzről levéve szükség szerint pikánsan utánaízesítjük, majd vágott petrezselyemmel meghintve, párolt rizzsel és salátával körítve tálaljuk. Tanácsok: 4 személyre való adag. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |