| Májpástétom Maris módra receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 100 g vaj 2 kozepes fej hagyma 2 baberlevel 1 kk rozmarin (En szaritottat es oroltet hasznaltam) 2 gerezd fokhagyma negyed szerecsen dio reszelve 3 ek brandy negyed kk so fel kk orolt bors 125 g orolt mandula negyed kk fahej Elkészítés: A hagymat megpiritjuk, ra dobjuk a majat es kb 2 percig piritjuk. Meglocsoljuk a brandyval, beletesszuk a baberleveleketes a tuzrol leveve, razuzzuk a fokhagymat, fuszerezzuk, es sajat gozeben hagyjuk megpuhulni, ez meg is tortenik, mig kihul. Keses robotgepben a vajjal osszedolgozzu, megkostoljuk, izesitest javitjuk. A format kibeleljuk nylonnal, megszorjuk durvara vaogtt pisztaciaval, beletoltjuk a majat, lefedve a hutoben tartjuk felhasznalasig. Tanácsok: A maj teteje megzoldul, de belul rozsaszin marad, tehat a hules utan ne hagyjuk sokaig allni. A parom nem gyozte dicserni. A zoldules megakadalyzasara be lehet vonni zselevel. A receptet beküldte: kumameya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |