| Pikáns szilvamártás receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 50dkg szilva 5dkg barna cukor 3ek olivaolaj 1dl konyak 5-6 levél citromfű gyömbér szegfűszeg garam masala só fehérbors Elkészítés: A szilvának leszedjük a héját, és kimagozzuk, majd apró darabokra vágjuk. Az olajat beleöntjük egy lábasba a darabolt szilvával együtt, hozzárakjuk a cukrot és a fűszereket és lassú tüzön fedő alatt elkezdjük főzni. Mikor a szilva elkezd szétmenni, hozzáöntjük a konyakot és addíg főzzük, amíg a szilva szét nem fő. A legvégén sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tanácsok: Garam masala nélkül is finom. Sült hús mellé kiváló- a hús szaftját is hozzá lehet keverni a mártáshoz. A receptet beküldte: Kicas Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |