| Pikáns zellersaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 fej zeller 1 szál angol zeller 10 dkg parmezán sajt 1 evőkanál kapribogyó 2 db olajos szardella filé (konzerv) 2 evőkanál balzsamecet 1 citrom olívaolaj őrölt bors só Elkészítés: A zellergumót meghámozzuk, feldaraboljuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Tálba tesszük, meglocsoljuk a citrom levével, csipetnyi sóval megszórjuk, összeforgatjuk 1 evőkanál olívaolajjal, és 20 percre félretesszük. Közben a másik zellert is felszeleteljük, a sajtot forgácsokra szeljük. Darabokra szedjük a szardellafilét, összekeverjük a kapribogyóval, 1 evőkanál balzsamecettel, 4 evőkanál olívaolajjal, és megszórjuk frissen őrölt borssal. Összekeverjük a két adagot, és salátástálba tesszük. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |