| Halszelet pikáns bundában receptHalas ételek Hozzávalók: 8 szelet hal 1 púpos evőkanál fűszerkeverék (delikát v. virgin) 1,5 dl kefir 5 gerezd préselt fokhagyma 1 késhegynyi őrölt bors 1 késhegynyi őrölt kömény 1 mokkáskanál piros arany 1 db citrom 1 evőkanál citromlé finom liszt 2 db tojás olaj 5 dkg reszelt sajt Elkészítés: A halszeletek mindkét oldalát megszórjuk fűszerkeverékkel és egy órát állni hagyjuk. A kefirt elkeverjük a fokhagymával, borssal, köménymaggal, piros arannyal és citromlével. A masszában darabonként megforgatjuk a halszeleteket, majd lisztbe, utána felvert tojásba mártjuk, forró olajban kisütjük, azon forrón reszelt sajttal meghintjük és mindegyik szelet közepére citromkarikát helyezünk. Rizs- vagy burgonyakörettel tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |