| Sajtos hagymaleves receptLevesek Hozzávalók: 1 póréhagyma, 3 fej vöröshagyma 2 cikk fokhagyma, vaj vagy olívaolaj, 2 babérlevél, 1 teáskanál liszt, tejföl, só, õrölt szerecsen dió, bors, reszelt sajt , ( füstölt és trappista ) barna kenyér Elkészítés: A vöröshagymát félbevágom, szép vékonyra szeletelem. A póréhagymát is vékonyra vágom.Kevés olajon vagy vajon üvegesre dinsztelem kevés sóval fedõ alatt. Ha kész, felengedem vízzel, beleteszem a babérlevelet, kb. 20 percig fõzöm. Világos vajas rántást készítek, kevés vízzel felengedem, és a leveshez öntöm. Tejfölt, õrölt szerecsendiót, borsot, és ízlés szerint még sót teszek bele, és kb. még 10 percig fõzöm. Mikor megfõtt, a kétféle reszelt sajtot belekeverem, de már nem fõzõm tovább. A barna kenyérbõl szép kis szeleteket vágok, megpirítom, az egyik oldalára sajtot olvasztok. A forró levest tányérba szedjük és a sajtos pirítóssal tálaljuk. A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |