| Pikáns halleves receptLevesek Hozzávalók: 2 db ponty- vagy busafej 1 fej vöröshagyma 1/2 db citrom 1 késhegynyi őrölt bors 1 evőkanál kristálycukor 1 evőkanál fűszerkeverék 1 evőkanál finomliszt 3 evőkanál tejföl 2 db tojás 1 kávéskanál mustár 1 késhegynyi őrölt szerecsendió 3 evőkanál étolaj só Elkészítés: A halfejeket 2 liter vízben, babérlevéllel, 1 citromkarikával, fűszerkeverékkel, felkockázott hagymával megfőzzük, (a babérlevelet és citromkarikát eltávolítjuk) lepasszírozzuk. Az olajban karamellizáljuk a cukrot, pár pillanatig keverjük a liszttel, majd felengedjük a halas lével. Ízesítve mustárral, szerecsendióval, szükséges mennyiségű sóval felfőzzük, és a felvert tojásokat állandó keverés mellett belecsurgatjuk. Ha túl besűrűsödne, vízzel és további fűszerezéssel pótoljuk. A tűzről levéve elkeverjük tejföllel és a maradék citrom levével. Enyhén pikánsnak kell lennie. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |