Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns halleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db ponty- vagy busafej
1 fej vöröshagyma
1/2 db citrom
1 késhegynyi őrölt bors
1 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál fűszerkeverék
1 evőkanál finomliszt
3 evőkanál tejföl
2 db tojás
1 kávéskanál mustár
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
3 evőkanál étolaj


Elkészítés:
A halfejeket 2 liter vízben, babérlevéllel, 1 citromkarikával, fűszerkeverékkel, felkockázott hagymával megfőzzük, (a babérlevelet és citromkarikát eltávolítjuk) lepasszírozzuk.
Az olajban karamellizáljuk a cukrot, pár pillanatig keverjük a liszttel, majd felengedjük a halas lével. Ízesítve mustárral, szerecsendióval, szükséges mennyiségű sóval felfőzzük, és a felvert tojásokat állandó keverés mellett belecsurgatjuk. Ha túl besűrűsödne, vízzel és további fűszerezéssel pótoljuk. A tűzről levéve elkeverjük tejföllel és a maradék citrom levével. Enyhén pikánsnak kell lennie.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns borjúsült » Pikáns husi » Pikáns, párolt pulykaragu » Pikáns csirkemáj
» Pikáns melegszendvicskrém » Pikáns gyümölcssaláta » Pikáns metélt » Pikáns kosárkák
» Hamis halleves » Pikáns húsgombóc » Pikáns húsos palacsinta » Káposztás halleves
» Pikáns nyúlcomb » Pikáns nyúlpörkölt » Pikáns sonkasaláta » Pikáns keltál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.