| Francia tepsis krumpli receptEgytálételek Hozzávalók: 2 kg krumpli 1 kg vöröshagyma 50 dkg gomba 50 dkg darabolt bacon 50 dkg sajt (legalább 3 féle) só bors (frissen őrölt) rozmaring kakukkfű majoránna (morzsolt) Elkészítés: A bacont egy nagyobb serpenyőben forgatjuk meg kissé, hogy zsírt eresszen, majd szedjük ki egy tálba. Ebben a zsírban dinszteljük meg a 2-3 mm vastag karikákra vágott hagymát. Vegyünk elő egy mély tepsit, és rétegeljük rá a hozzávalókat a következő sorrendben (alulról felfelé haladva): - bacon fele - krumpli 1/3-a, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva - só, bors - gomba fele, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva - hagyma fele - rozmaring, kakukkfű és majoránna mozsárban morzsoltan - krumpli 1/3-a, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva - só, bors - gomba fele, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva - hagyma fele - rozmaring, kakukkfű és majoránna mozsárban - maradék krumpli, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva - só, bors Fedjük le alufóliával, majd tegyük 160-180 fokos sütőbe. Ellenőrizzük egy villával a krumpli puhaságát, ha jó, vegyük le az alufóliát, szórjuk meg a reszelt sajtokkal, a sajtok tetejére szórjunk rá egy adagnyit a morzsolt rozmaring, kakukkfű, majoránna trióból. Tegyük vissza a sütőbe, majd süssük addig, amíg a sajt megpirul. Tejföllel tálaljuk. Készíthetünk vegetáriánus verziót is, ekkor a bacont hagyjuk ki, de a sajt fele füstölt legyen! receptet: Vzsiros A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |