| Francia sárgadinnye leves receptLevesek Hozzávalók: 1 kg érett sárgadinnye 2 evőkanál tejpor (helyettesíthetjük tejjel) 2 dl tejföl ½ kávéskanál kakukkfű ½ kávéskanál őrölt szerecsendió csipetnyi őrölt feketebors só Elkészítés: A kimagozott sárgadinnyéből kiskanállal 20 labdaformájú darabot vágunk ki. Ezeket hűtőszekrénybe tesszük. A maradék dinnyét áttörjük, hozzáadjuk a tejport, a kakukkfüvet és az őrölt szerecsendiót. Fakanállal csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön három percig főzzük. Ha kihűlt, beletesszük a tejfölt, megsózzuk, megborsozzuk és legalább két órára hűtőszekrénybe rakjuk. Tálaláskor kis tálkákba tesszük a feldarabolt dinnyét és felöntjük a krémmel. Díszíthetjük málnával vagy egyéb édes gyümölccsel. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |