Tutireceptek.hu fejléc

Francia almás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
csipet só
4-6 evőkanál jéghideg víz

Tetejére:kb.60 dkg alma
3 tojás
3 ek cukor, 1 vaníliás cukor
2,5 dl tejszín
fahéj

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát hűtjük. Vékonyra nyújtjuk, egy nagy gáztepsibe rakjuk. Tetejére "lamellaszerűen" tesszük a szeletelt almát. Az öntethez felverjük a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és felengedjük a tejszínnel. Megszórjuk fahéjjal.
Előmelegített sütőben sütjük.


A receptet beküldte: spatifillum


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás felfújt » Almás-puncsos csokissüti » Almás édesség » Diós almasaláta másképp
» Almás-sajtos rakott csirke » Almás különlegesség! » Almás őzgerinc sütemény » Francia melegszendvics
» Francia hagymaleves 2. » Kevert almás bögrés » Franciakrémes-torta » Diós-mákos almás pite
» Almás pulykamell » Zabpelyhes-almás muffin » Csokis-almás rizskótorta » Apa almás batyuja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.