| Pikáns csirkeszárnyak burgonyapürével, ananásszal receptHúsételek Hozzávalók: (2-3 személyre) 12 db csirkeszárny 1 dob. karika ananász konzerv 8 db közepes burgonya petrezselyemzöld vaj olivaolaj só a páchoz: kb. fél dl étolaj negyed teáskanálnyi őrölt koriander 1 teáskanálnyi ételizesítő őrölt bors 1 evőkanál chili-szósz 3 gerezd zúzott fokhagyma késhegynyi curry-por Elkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítom, a legelső hegyes szárnyrészt levágom (majd máskor belefőzöm egy levesbe) és a pácban alaposan megforgatom őket, majd 1-1,5 órát állni hagyom. Egy kisebb tepsibe rakom a pácolt szárnyakat, a pácot is ráöntöm, majd előmelegített, 220 fokos sütőben, először alufólia alatt, majd amikor puhulni kezd, a fólia nélkül szép pirosra sütöm. Párszor megöntözöm a páclével, illetve megforgatom a szárnyakat. Amíg szárnyak sülnek, elkészítem a burgonyapürét. Ehhez sós vízben puhára főzöm a kockákra vágott burgonyát, a vizet leöntöm róla, beleteszek mintegy 5 dkg vajat, ezzel együtt töröm össze, majd beleöntök 2 dl forró tejet, amellyel habosra keverem. A lecsepegtetett ananászkarikákat 5 dkg vaj és 2 evőkanál olivaolaj keverékén szép pirosra sütöm. Tanácsok: Tálaláskor a burgonyapürét megszórom frissen vágott petrezselyemzölddel. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |