Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns csirkeszárnyak burgonyapürével, ananásszal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(2-3 személyre)

12 db csirkeszárny
1 dob. karika ananász konzerv
8 db közepes burgonya
petrezselyemzöld
vaj
olivaolaj


a páchoz:

kb. fél dl étolaj
negyed teáskanálnyi őrölt koriander
1 teáskanálnyi ételizesítő
őrölt bors
1 evőkanál chili-szósz
3 gerezd zúzott fokhagyma
késhegynyi curry-por

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztítom, a legelső hegyes szárnyrészt levágom (majd máskor belefőzöm egy levesbe) és a pácban alaposan megforgatom őket, majd 1-1,5 órát állni hagyom.

Egy kisebb tepsibe rakom a pácolt szárnyakat, a pácot is ráöntöm, majd előmelegített, 220 fokos sütőben, először alufólia alatt, majd amikor puhulni kezd, a fólia nélkül szép pirosra sütöm. Párszor megöntözöm a páclével, illetve megforgatom a szárnyakat.

Amíg szárnyak sülnek, elkészítem a burgonyapürét. Ehhez sós vízben puhára főzöm a kockákra vágott burgonyát, a vizet leöntöm róla, beleteszek mintegy 5 dkg vajat, ezzel együtt töröm össze, majd beleöntök 2 dl forró tejet, amellyel habosra keverem.

A lecsepegtetett ananászkarikákat 5 dkg vaj és 2 evőkanál olivaolaj keverékén szép pirosra sütöm.

Tanácsok:
Tálaláskor a burgonyapürét megszórom frissen vágott petrezselyemzölddel.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns keltál » Pikáns metélt palacsinta » Pikáns vitaminbomba » Pikáns gesztenyetorta
» Pikáns dinnyekockák » Pikáns pástétom » Pikáns gyömbéres csirke » Pikáns pórés lepény
» Karajszeletek ananásszal » Pikáns francia hagymaleves » Pikáns csirkefalatkák » Pikáns halfilé
» Pikáns sertésborda » Pikáns kosárkák » Pikáns palacsinta » Pikáns szósz csirkéhez


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.