| Pettole – töltött lángos receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 50 dkg liszt 7 gr szárított élesztő csipet só 1 evőkanál méz kb. 4,5 dl langyos víz 4 db szardella 2 fej vöröshagyma 3 szem paradicsom 5 dkg magozott fekete olívabogyó 5 dkg kapribogyó olívaolaj napraforgóolaj a sütéshez Elkészítés: Keverjük a liszthez az élesztőt, egy csipet sót, evőkanál mézet és a kb. 3 dl vizet, gyúrjunk ruganyos, homogén tésztát, amelybe fokozatosan adagoljuk a többi vizet, mindaddig, amíg lágy tésztát nem kapunk. Meleg helyen kelesszük a tésztát 1,5 órán keresztül. Közben készítsük el a tölteléket: szeleteljük fel vékonyan a hagymát. Olívaolajon pároljuk meg, adjuk hozzá az összevágott szardellát, olívabogyót. Kb. 5, 7 percig pároljuk, majd adjuk hozzá az utolsó 1, 2 percben a kapribogyót és az apróra kockázott paradicsomhúst is. Keverjük el a tölteléket a tésztában és kelesszük még minimum 30 percig. Bő, forró olajban süssük ropogósra az evőkanál segítségével formázott gombócokat. Tanácsok: Most a dél-keleti Puglia tartomány ünnepi fogását a pettolét mutatom be, amelyet előételként, kenyér helyett vagy desszertként fogyasztanak. Sütik édesen, főtt krumplival gazdagítva vagy töltötten. Frissen, még melegen fogyasztva az igazi. Ideális sör- vagy borkorcsolya, ez a kívül ropogós, belül lágy, a tölteléktől gazdag ízű lángos-féleség. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |