Tutireceptek.hu fejléc

Hússal töltött újburgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 nagy újburgonya,
1 fej vöröshagyma,
1 kis csokor petrezselyem,
5 dkg vaj,
20 dkg darált hús,
3 evőkanál olaj,
1 kávéskanál kakukkfű,
1 pohár kefir

Elkészítés:
Sós vízben főzd meg a nagyjából egyforma, alaposan megtisztított burgonyákat, a hagymát vágd apróra, a petrezselymet finomra. Öblítsd le a burgonyát hideg vízben és hosszában vágd félbe, a közepüket karalábévájóval vagy kiskanállal kapard ki és aprítsd fel. A sütőt 180 fokra melegítsd elő.
Vajazz ki egy tűzálló tálat és a fél burgonyákat tedd bele szorosan egymás mellé. Az olajat serpenyőben forrósítsd fel, pirítsd benne üvegesre a hagymát, majd add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, ízesítsd kakukkfűvel, és gyakori kevergetés mellett pirítsd tíz percig.
Ezután a tűzről levéve add a húshoz a kivájt burgonyát és a kefírt, jól keverd össze és töltsd meg vele a krumplihajókat. A tetejükre és köréjük morzsolj kevés vajat, tedd a sütőbe és 25 perc alatt süsd ropogósra. A petrezselyemmel megszórva kínáld.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Az én töltöttkáposztám » Töltött tintahal » Kínai töltött kacsa » Vega töltött burgonya
» Rác burgonya hússal » Sajttal töltött alma » Sajtos töltött cukkini » Péter töltött káposztája
» Gyömölcsös töltött kifli » Töltött vagdalt » Töltött csirkecomb » Hallal töltött tortilla
» Gombával töltött tojás » Töltött paradicsom » Elzászi töltött dagadó » Gombás töltött kenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.