| Hússal töltött újburgonya receptEgytálételek Hozzávalók: 4 nagy újburgonya, 1 fej vöröshagyma, 1 kis csokor petrezselyem, 5 dkg vaj, 20 dkg darált hús, 3 evőkanál olaj, 1 kávéskanál kakukkfű, 1 pohár kefir Elkészítés: Sós vízben főzd meg a nagyjából egyforma, alaposan megtisztított burgonyákat, a hagymát vágd apróra, a petrezselymet finomra. Öblítsd le a burgonyát hideg vízben és hosszában vágd félbe, a közepüket karalábévájóval vagy kiskanállal kapard ki és aprítsd fel. A sütőt 180 fokra melegítsd elő. Vajazz ki egy tűzálló tálat és a fél burgonyákat tedd bele szorosan egymás mellé. Az olajat serpenyőben forrósítsd fel, pirítsd benne üvegesre a hagymát, majd add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, ízesítsd kakukkfűvel, és gyakori kevergetés mellett pirítsd tíz percig. Ezután a tűzről levéve add a húshoz a kivájt burgonyát és a kefírt, jól keverd össze és töltsd meg vele a krumplihajókat. A tetejükre és köréjük morzsolj kevés vajat, tedd a sütőbe és 25 perc alatt süsd ropogósra. A petrezselyemmel megszórva kínáld. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |