Tutireceptek.hu fejléc

Petrezselymes zellerkrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 nagyobb zeller
kis darab vaj
2 dl tejszín vagy tej
2 csapott ek. rétesliszt
1-2 tojás sárgája
csontlé(leveskockából is készülhet)
só,pici cukor
apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:
A meghámozott zelleret karikára vágjuk és egy kevés vajon puhára pároljuk. 1-2 merőkanál vizet öntünk alá. Ha megpuhult, áttörjük, felengedjük csontlével és folytonos keverés közben belefőzzük a liszttel elkevert tejszínt(tejet).Cukrozzuk, sózzuk, és ráöntjük az elhabart tojássárgákra. Ezzel már nem főzzük!Elkeverjük és megszórjuk petrezselyemmel. Pirított zsemlekockát adunk hozzá.

Tanácsok:
Azért nem írtam pontos adagot a csontléhez, mert majd mindenki látja, mennyit igényel a zellerpüré ahhoz, hogy krémleves legyen a végére.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Petrezselymes hamis fasírt » Diétás zellerkrémleves » Petrezselymes krémleves » Petrezselymes babsaláta
» Petrezselymes újburgonya » Petrezselymes tócsni » Rokfortos zellerkrémleves » Petrezselymes sertésszelet
» Petrezselymes tojásfasírt » Zellerkrémleves » Petrezselymes csirkemell » Petrezselymes spagetti
» Tejszínes zellerkrémleves » Galyasági zellerkrémleves » Petrezselymes cukkini » Petrezselymes karfiolpüré


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.