| Petrezselymes zellerkrémleves receptLevesek Hozzávalók: 1 nagyobb zeller kis darab vaj 2 dl tejszín vagy tej 2 csapott ek. rétesliszt 1-2 tojás sárgája csontlé(leveskockából is készülhet) só,pici cukor apróra vágott petrezselyem Elkészítés: A meghámozott zelleret karikára vágjuk és egy kevés vajon puhára pároljuk. 1-2 merőkanál vizet öntünk alá. Ha megpuhult, áttörjük, felengedjük csontlével és folytonos keverés közben belefőzzük a liszttel elkevert tejszínt(tejet).Cukrozzuk, sózzuk, és ráöntjük az elhabart tojássárgákra. Ezzel már nem főzzük!Elkeverjük és megszórjuk petrezselyemmel. Pirított zsemlekockát adunk hozzá. Tanácsok: Azért nem írtam pontos adagot a csontléhez, mert majd mindenki látja, mennyit igényel a zellerpüré ahhoz, hogy krémleves legyen a végére. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |