Tutireceptek.hu fejléc

Mézes libapecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(6 személyre)
1 konyhakész fiatal liba,
15 dkg méz,
1 kiskanál majoránna,
3 savanykás alma,
2 hagyma,
só, bors,
5 dl húsleves

Elkészítés:
A libát megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd kívül-belül sózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük majoránnával.A hagymát és az almát meghámozzuk, négybe vágjuk és a liba hasüregébe tesszük. A nyílást összetűzzük fogvájóval és a libát tepsibe tesszük. Aláöntünk negyed liter vizet és a sütő közepes fokozatán két óráig sütjük. Ezután felemeljük a hőmérsékletet 200°C-ra és a libát megkenegetjük mézzel. 60 perc után újra bekenjük mézzel és még egy óráig sütjük. Közben saját levével is locsolgatjuk és pirosra sütjük.A fölösleges zsiradékot leöntjük, a pecsenyelevet átpasszírozzuk és tálaláskor a felbontott liba alá öntjük

Tanácsok:
Pezsgős párolt káposztával a legfinomabb.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi mézeskalács » Mézes krémes Molyka-módra » Mézes vaníliás likőr » Csokoládés mézes rúd
» Mézes gyömbér tea » Mézes bodzaszörp » Mézes mustáros hús » Mézes kuglóf
» Diós mézes sajtsaláta » mézes gyógylikőr:) » Mézes » Almás-mézes lepény
» Édes mézes bundáskenyér » Töltött mézes » Mézes banán turmix » Forró mézes almalé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.