| Parasztos leves receptLevesek Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna 5 dkg füstölt kolbász 1 kis fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 nagy burgonya 1 kiskanál őröltpaprika só, bors 1/2 maréknyi levestészta petrezselyemzöld Elkészítés: Az apróra vagdalt szalonnát zsírjára olvasztom, hozzáadom a kockákra vágott vöröshagymát, a levestésztát, a karikákra szelt kolbászt és kevergetve az egészet megpirítom. Beleteszem a préselt fokhagymát, az apróra vágott krumplit, az őrölt paprikát és fölengedem 2 liter vízzel. Sózom, borsozom és kislángon puhára főzöm a hozzávalókat. A végén rászórom az apróra vágott petrezselyemzöldet. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |