Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos Padlizsán Tofuval recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
4 közepes padlizsán
4 paradicsom
50 dkg natúr tofu
4 szál friss oreganó (szurokfű)
1 csokor petrezselyem
4 szál bazsalikom
2 dl olívaolaj
őrölt bors


Elkészítés:
A padlizsánokat szeleteljük fel hosszában félujjnyi vastagra, úgy hogy a keskenyebb végük egészben maradjanak. A paradicsomot és a tofut is daraboljuk félujjnyi vastagra, majd mind a három hozzávalót szórjuk meg sóval, borssal. A fűszerezésnél viszont a padlizsánt aprított oregánóval, a paradicsomot petrezselyemmel, a tofut pedig bazsalikommal szórjuk meg. Egy tepsit vékonyan olajozunk ki. Legyzőszerűen nyissuk szét a padlizsánokat, és a szeletek közé váltakozva tegyünk 1-1 darab paradicsomot és tofut. Locsoljuk meg olívaolajjal, és 190 °C-os sütőben süssük pirosra. Fektessük tányérokra, és locsoljuk meg a sütésből visszamarad levével.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


A receptet beküldte: 1vargaildyko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos-paradicsomos hús » Padlizsánleves hidegen » Paradicsomos rizs » Padlizsános szója
» Fokhagymás padlizsán bartá » Csirkés padlizsánleves » Fincsi töltött padlizsán » Padlizsánkrém leves
» Juhtúrós padlizsánkrém » Diétás padlizsánkrém » Paradicsomos bruschetta » Padlizsánkrém:
» Padlizsán olasz módra » Majonézes padlizsánkrém » Töltött padlizsán » Erdélyi padlizsánkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.