| Paradicsomos Padlizsán Tofuval receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 4 közepes padlizsán 4 paradicsom 50 dkg natúr tofu 4 szál friss oreganó (szurokfű) 1 csokor petrezselyem 4 szál bazsalikom 2 dl olívaolaj őrölt bors só Elkészítés: A padlizsánokat szeleteljük fel hosszában félujjnyi vastagra, úgy hogy a keskenyebb végük egészben maradjanak. A paradicsomot és a tofut is daraboljuk félujjnyi vastagra, majd mind a három hozzávalót szórjuk meg sóval, borssal. A fűszerezésnél viszont a padlizsánt aprított oregánóval, a paradicsomot petrezselyemmel, a tofut pedig bazsalikommal szórjuk meg. Egy tepsit vékonyan olajozunk ki. Legyzőszerűen nyissuk szét a padlizsánokat, és a szeletek közé váltakozva tegyünk 1-1 darab paradicsomot és tofut. Locsoljuk meg olívaolajjal, és 190 °C-os sütőben süssük pirosra. Fektessük tányérokra, és locsoljuk meg a sütésből visszamarad levével. Tanácsok: Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko) A receptet beküldte: 1vargaildyko Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |