| Paradicsomos káposzta burgonyafasírttal receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 adaghoz: 30 dkg főtt burgonya 2 dl főtt kukoricadara negyed fej káposzta 2 dl paradicsomlé 3 ek étkezési keményítő 2 tk őrölt pirospaprika 2 kis fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 tk cukor só bors kömény majoranna bazsalikom oregánó Elkészítés: A káposztát vékony csíkokra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. A paradicsomlét megízesítjük ízlés szerint cukorral, sóval, borssal, pirospaprikával és a keményítővel simára keverjük. Ha megfőtt a káposzta, akkor leöntjük róla a levet és behabarjuk a paradicsomlével, kevergetve felforraljuk. A burgunyát áttörjük a levét félreteszük, a megfőtt kukoricadarát hozzáadjuk. A vöröshagymát, fokhagymát fokhagymaprésen áttörjük és a fűszerekkel (só, bors, majoranna, kömény, pirospaprika, oregánó, bazsalikom) együtt a burgonyához adjuk, jól átdolgozzuk. Ha nem állna ösze, teszünk hozzá a burgonyaléből. Evőkanál segítségével olajozott tepsire rakjuk a gombócnak formázott fasírtot és előmelegített sütőben megsütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |