Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos káposzta burgonyafasírttal recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 adaghoz:

30 dkg főtt burgonya
2 dl főtt kukoricadara
negyed fej káposzta
2 dl paradicsomlé
3 ek étkezési keményítő
2 tk őrölt pirospaprika
2 kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tk cukor

bors
kömény
majoranna
bazsalikom
oregánó

Elkészítés:
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, sós vízben puhára főzzük.
A paradicsomlét megízesítjük ízlés szerint cukorral, sóval, borssal, pirospaprikával és a keményítővel simára keverjük.
Ha megfőtt a káposzta, akkor leöntjük róla a levet és behabarjuk a paradicsomlével, kevergetve felforraljuk.
A burgunyát áttörjük a levét félreteszük, a megfőtt kukoricadarát hozzáadjuk.
A vöröshagymát, fokhagymát fokhagymaprésen áttörjük és a fűszerekkel (só, bors, majoranna, kömény, pirospaprika, oregánó, bazsalikom) együtt a burgonyához adjuk, jól átdolgozzuk.
Ha nem állna ösze, teszünk hozzá a burgonyaléből.
Evőkanál segítségével olajozott tepsire rakjuk a gombócnak formázott fasírtot és előmelegített sütőben megsütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelkáposztás rizs. » Sonkás-sajtos kelkáposzta » Céklás savanyú káposzta » Savanyúkáposztás hús
» Káposztás rúd » Zöldséges káposzta » Paradicsomos báránysült » Káposztás krumplifasírt
» Fogyis káposztaleves » Erdélyi töltött káposzta » Káposztás malachús » Csuka káposztásan
» Rakott édes-káposzta » Káposztával töltött zsemle » Sajtos rántott kelkáposzta » Káposztás knédli update1


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.