| Paprikás sertésborda pikáns mártással receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet karaj (csontjával együtt) só, frissen őrölt bors 4 gerezd fokhagyma 1 fej hagyma 1-1 piros és zöld paprika 10 dkg kolozsvári szalonna 1 evőkanál őrölt paprika 1 evőkanál sűrített paradicsom 2 dl tejszín 2 dl tejföl 4 dk olaj petrezselyemzöld meghinteni Elkészítés: A szalonnáról levágjuk a bőrét, ezután nem túl vékony csíkokra vágjuk. A hagymát félbe, majd csíkokra vágjuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A paprikákat csíkokra vágjuk. A húst enyhén kiklopfoljuk és mindkét oldalon sóval és borssal szórjuk be. Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk és beletesszük a hússzeleteket. Ezek mindkét oldalát szép lassan pirosra sütjük, majd kivesszük és melegre tesszük. Ha soknak találjuk a keletkezett zsírt leöntjük, majd a visszamaradt zsiradékban a hagymát a szalonnával együtt világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát, az őrölt paprikát, a sűrített paradicsomot, valamint a tejszínt és a tejfölt. Mindezt addig főzzük, amíg sűrű mártást nem kapunk. Ekkor beletesszük a húst és kis lángon még egy kicsit a tűzön hagyjuk. Petrezselyemmel meghintve, tetszés szerinti körettel tálaljuk. Tanácsok: 4 személyre való adag A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |