| Pikáns karfiol receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg karfiol 2 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 evőkanál liszt 2 dl tejföl 1 evőkanál piros fűszerpaprika 4 evőkanál olaj 1 teáskanál ételízesítő só, törött fehérbors Elkészítés: A rózsáira szedett karfiolt mély tűzálló tálba teszem, megsózom, aláöntök 2 evőkanál vizet, folpack fóliával szorosan lefedem és mikróban 10 percig párolom 800 Watton. A felforrósított olajon üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Két evőkanálnyi vizet ráöntök, beleteszem a fűszereket és felforralom. A tejfölt simára keverem a liszttel és a hagymás szafttal, és a megpárolt karfiolra öntöm. Lefedve öt percre visszateszem a mikróba és befejezem az étel párolását. 10 perc letelte után veszem csak ki a tálat. (Utópárolás.) A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |