| Tejfölös csülökpaprikás receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg csont nélküli sertéscsülök, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál fűszerpaprika 2 evőkanál olaj, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt. Ízlés szerint: só, őrölt bors, őrölt fűszerkömény. Elkészítés: Forró olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Rátesszük a nagyobb kockákra darabolt csülköt, és félig felöntjük vízzel. Ha felforrt, sóval, borssal, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük, és fedővel letakarva közepes tűzön félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, és készre pároljuk. Lisztből, tejfölből hideg vízzel habarást készítünk, majd kevés forró szafttal elkeverjük, és visszaöntjük a csülökre. Ha felforrt, sóval, borssal utánaízesítjük. Tetszés szerinti körettel tálaljuk. Elkészítési idő: 150 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |