Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös csülökpaprikás recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg csont nélküli sertéscsülök, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál fűszerpaprika 2 evőkanál olaj, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt. Ízlés szerint: só, őrölt bors, őrölt fűszerkömény.

Elkészítés:
Forró olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Rátesszük a nagyobb kockákra darabolt csülköt, és félig felöntjük vízzel. Ha felforrt, sóval, borssal, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük, és fedővel letakarva közepes tűzön félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, és készre pároljuk. Lisztből, tejfölből hideg vízzel habarást készítünk, majd kevés forró szafttal elkeverjük, és visszaöntjük a csülökre. Ha felforrt, sóval, borssal utánaízesítjük. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Elkészítési idő: 150 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös torta 2 » Tejfölös meggyes pite » Tejfölös csodasüti 2 » Kekszes, tejfölös szelet
» Tejfölös csokoládékuglóf » Juhtúrós-tejfölös burgonya » Tejfölös kapros lángos » Fokhagymás tejfölös tészta
» Tejfölös sütemény » Tejfölös mustáros pecsenye » Sajtos-tejfölös karaj » tejfölös kocka
» Tejfölös, gombás nyelv » Tejfölös süti szelet » Krumplis-tejfölös muffin » Tejfölös nyúl


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.