| Paprikás meglepetés receptHúsételek Hozzávalók: Sertés vagy borjúpaprikás 50 dkg húsból, 1 kg burgonya, 1,5 dl tej, 5 dkg vaj, só, 15 dkg reszelt trapista sajt. Elkészítés: A sertés vagy borjúhúsból a szokásos módon paprikást készítünk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt akkor a levét leszűrjük és összetörjük, tejjel és a vajjal simára keverjük. Egy hőálló tálat kivajazunk, belesimítjuk a burgonyapürének a felét. Rámerjük a pörköltet (ne legyen sok leve a húsnak) majd a burgonyapüré másik felét is rásimítjuk. Reszelt sajttal megszórjuk, sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a sajt ropogós nem lesz. (a sajt ne égjen meg, mert megkeseredik) A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |