| Vendégváró sós stangli receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 dl langyos tej, 1 ek cukor, 5 dkg élesztő, 70 dkg liszt, 1 egész tojás és egy fehérje, 2 dl kefír vagy 12%-os tejföl, 1 dl étolaj, 1 kk só, 1 ek cukor. “T ö l t e l é k” : 12,5 dkg margarin, 1 kk só (lehet több is) Elkészítés: A cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókkal jól összegyúrjuk. Ha szükséges, kevés tejet adunk hozzá. A margarint összekeverjük a sóval és a kinyújtott tésztára kenjük, majd összetekerjük, mint ahogy a kakaós csigánál szoktuk. A tekercset 8 egyenlő részre osztjuk és mindegyik részt kezünkkel tenyér nagyságúra nyújtjuk ( kerek formát kapunk). 8 egyenlő cikkre vágjuk és mint a kiflit, feltekerjük. Egyenként megkenjük a kis rudakat tojás sárgájával és megszórjuk a már említett maggal vagy reszelt sajttal. Világos barnára sütjük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |