| Fűszeres stangli receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 2 dkg friss élesztõ, 1 mokkáskanál cukor, 1 1/2 dl tej, 5 dkg vaj, 1 tojás, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál csípõs paprika; a tészta kenéséhez: kevés tej. Elkészítés: A langyosra melegített tejben elkeverjük a cukrot és a szétmorzsolt élesztõt, majd felfuttatjuk. Ezután a lisztbe beledolgozzuk az olvasztott (de nem forró) vajat, a felfuttatott élesztõt, az összes fûszert, a finomra zúzott fokhagymát és a tojást. A tésztát jó keményre kidolgozzuk, és lisztezett tálba téve a tetejét is megszórjuk liszttel. Letakarva, langyos helyen, duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és nagyobb háromszögeket vágunk belõle. Egy-egy háromszöget stangli alakúra csavarunk fel, sütõlemezre tesszük, tetejét kevés tejjel megkenjük, és elõmelegített, forró sütõben, közepes lángon pirosra sütjük. Ez a stangli nagyon fûszeres, ital mellé való. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |