Tutireceptek.hu fejléc

Panna cotta vagy Blanc Manger recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 dl habtejszín
25 ml tej
35 dkg porcukor
1,2 dkg zselatinlap

Elkészítés:
Készítsünk karamellt a hagyományos módon, vagyis lassú tűzön 15 dkg porcukrot és fél pohár vizet addig főzünk, amíg nem karamellizálódik.

Muffin- vagy kisebb kuglófformákba öntsük bele a karamellt, ügyelve arra, hogy az oldalára is kerüljön belőle.

A zselatinlapokat puhítsuk meg kicsit hideg vízben. Egy lábasba öntsük össze a nem habosított tejszínt, adjuk hozzá a tejet és 20 dkg cukrot.

A tejszínes keveréket lassú tűzön kb. 15 percig melegítsük, de ügyeljünk arra, hogy ne forraljuk fel. Ezután adjuk hozzá mindehhez a zselatint és addig keverjük, amíg az teljesen el nem keveredik.

Végül öntsük a krémet a karamellás kis formákba és tegyük az egészet a hűtőszekrénybe kb. 10-12 órára. Tálalás előtt borítsuk ki tányérra, így szép, karamell-borítású süteményt kapunk.

Tanácsok:
A panna cotta egy selymes, lágy ízű olasz édesség, amely valójában egy főzött krém. Érdekes, hogy gyakorlatilag az összes mediterrán országban megtalálható a hozzá hasonló típusú desszert, sőt az angolok is készítenek ilyet Blanc Manger néven.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brownie - Panna módra » Ricottás-gyümölcsös szelet » Panna cotta » Panna Cotta epres szósszal
» Ricottás-mákos torta » Ricottás-spenótos penne » Citromos ricottakrém torta » Joghurtos panna cotta
» Spenót ricottával » Körtés kosárka marcipánnal » Ricottás süti » Panna cotta - Tejszínkrém
» Panna cotta (alaprecept) » Kókuszos panna cotta » Citromos-ricottás tészta » Pannacotta eperrel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.