| Panna cotta vagy Blanc Manger receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 dl habtejszín 25 ml tej 35 dkg porcukor 1,2 dkg zselatinlap Elkészítés: Készítsünk karamellt a hagyományos módon, vagyis lassú tűzön 15 dkg porcukrot és fél pohár vizet addig főzünk, amíg nem karamellizálódik. Muffin- vagy kisebb kuglófformákba öntsük bele a karamellt, ügyelve arra, hogy az oldalára is kerüljön belőle. A zselatinlapokat puhítsuk meg kicsit hideg vízben. Egy lábasba öntsük össze a nem habosított tejszínt, adjuk hozzá a tejet és 20 dkg cukrot. A tejszínes keveréket lassú tűzön kb. 15 percig melegítsük, de ügyeljünk arra, hogy ne forraljuk fel. Ezután adjuk hozzá mindehhez a zselatint és addig keverjük, amíg az teljesen el nem keveredik. Végül öntsük a krémet a karamellás kis formákba és tegyük az egészet a hűtőszekrénybe kb. 10-12 órára. Tálalás előtt borítsuk ki tányérra, így szép, karamell-borítású süteményt kapunk. Tanácsok: A panna cotta egy selymes, lágy ízű olasz édesség, amely valójában egy főzött krém. Érdekes, hogy gyakorlatilag az összes mediterrán országban megtalálható a hozzá hasonló típusú desszert, sőt az angolok is készítenek ilyet Blanc Manger néven. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |