| Körtés kosárka marcipánnal receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 cs. mélyhűtött leveles tészta (30dkg) 6 db kisebb körte (nem túl érett) 15 dkg nyers marcipánmassza citromlé szórócukor 2 ek. szeletelt mandula liszt (a kidolgozáshoz) Elkészítés: Fektessük egymás mellé a tésztalapokat a nyújtódeszkára (vagy ahol dolgozunk) kiolvadni. Vágjuk fel a marcipánmasszát 12 részre, formázzunk belőlük kis golyókat. Hámozzuk meg a körtét, felezzük el, magozzuk ki. Citromlével csöpögtessük meg. A magház helyére (a mélyedésbe) nyomkodjunk marcipángolyókat. Megfordítjuk a körtéket és a felszínét egymás mellett többször bevágjuk. Nyújtsuk ki a tésztát a belisztezett munkaasztalon és vágjuk fel a körténél kicsit nagyobb téglalapokra. Rakjuk a tésztára a felezett körtéket, a töltelékkel lefelé. Vágjuk körbe a tésztát éles késsel fél cm-es peremet hagyva a körte körül. Hajtogassuk és nyomogassuk be/fel a tésztát a körtébe/-re. Szúrjuk mandulalapokat a körte bevágásaiba, szórjuk meg cukorral. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és úgy sütjük ki előmelegített sütőben. Tanácsok: Sütési idő kb. 20-25 perc. Sütési hő az előmelegített sütőben: elektromos sütő: 200fok hőlégkeverés: 180fok gázhőfok: 3 Melegen is kínálhatjuk desszertként. A receptet beküldte: Emma* Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |