| Citromos ricottakrém torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 100 g darált háztartási keksz 50 g őrölt mandula 60 g vaj Krémhez: 2 citrom leve és lereszelt héja 250 g ricotta 150 g natúr joghurt 3 tojás 1 evőkanál étkezési keményítő 90 g cukor Díszítéshez: 1 citrom 1 evőkanál méz Elkészítés: 1.Egy tálban megolvasztjuk a vajat, majd összedolgozzuk a darált háztartási keksszel és az őrölt mandulával. A kapott morzsás masszát belenyomkodjuk egy kb 20 cm átmérőjű, kapcsos oldalú, magas falú, kivajazott sütőformába, és 180 °C-os előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. 2.Eközben a krém hozzávalóit robotgéppel elkeverjük. (Viszonylag híg masszát kapunk.) 3.A krémet a megsült tésztára öntjük és további 45-50 percig sütjük. 4.Miután kivettük a sütőből, még 1 órát pihentessük, majd egy kést végigfuttatva a sütemény széle mentén elválasztjuk a formától, lecsatoljuk a tepsi oldalát és tányérra tesszük. 5.A díszítéshez 1 citromot nagyon vékonyan felkarikázunk, a karikákat forrásban lévő vízbe tesszük, 5 percig főzzük, majd felmelegített (nem forralt!) mézbe hempergetjük, és a torta tetejére rendezzük A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |