| Palacsinta gombával és fehérboros mártással receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 250 g gomba 2 ek. fehérbor 2 ek. vaj 4 ek. tejföl csipetnyi fehérbors 1 tk. fokhagymakrém 1 tk. olivaolaj 50 g liszt 5 ek. tej csipetnyi őrölt szerecsendió 2 tojás 1 csokor rucola saláta 2 bazsalikom levél apróra vágva vegeta Elkészítés: A lisztet a tejjel, a tojással és a vegetával simára keverjük, és 20-30 percig pihentetjük. Közben megmossuk és szárazra rázzuk a salátát. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk és 1 ek. forró vajon megpároljuk. A fűszerekkel, a fokhagymakrémmel ízesítjük. A tejfölt elkeverjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk és felforrósítjuk. A palacsintatésztából 1 ek. vajon egymás után 4 palacsintát sütünk. A gombával, salátával és a mártással együtt tányérokra osztva tálaljuk. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |