Tutireceptek.hu fejléc

Palacsinta gombával és fehérboros mártással recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
250 g gomba
2 ek. fehérbor
2 ek. vaj
4 ek. tejföl
csipetnyi fehérbors
1 tk. fokhagymakrém
1 tk. olivaolaj
50 g liszt
5 ek. tej
csipetnyi őrölt szerecsendió
2 tojás
1 csokor rucola saláta
2 bazsalikom levél apróra vágva
vegeta

Elkészítés:
A lisztet a tejjel, a tojással és a vegetával simára keverjük, és 20-30 percig pihentetjük.
Közben megmossuk és szárazra rázzuk a salátát. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk és 1 ek. forró vajon megpároljuk. A fűszerekkel, a fokhagymakrémmel ízesítjük.
A tejfölt elkeverjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk és felforrósítjuk. A palacsintatésztából 1 ek. vajon egymás után 4 palacsintát sütünk. A gombával, salátával és a mártással együtt tányérokra osztva tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Palacsinta rumos öntettel » Hortobágyi palacsintám » Óriás almás palacsinta » Gombás hal palacsintaágyon
» Bakonyi palacsintametélt » A mi palacsintánk » Rakott csirkemell gombával » Fehérboros csülöksült
» Tonhal sajttal és gombával » Túrós palacsinta rakottas » Finom palacsintatorta » Diétás almás palacsinta
» Kapros-túrós palacsinta » Bögrés palacsinta » Palacsintás csirke » Rántott palacsinta 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.