| Palacsinta rumos öntettel receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 10 dkg liszt 2,5 dkg kristálycukor 2 tojás 1,5 dkg vaj 1 narancs héja tej A mártáshoz: 2 narancs leve 1 citrom leve és reszelt héja 3 evőkanál rum 7,5 dkg finom kristálycukor 10 dkg vaj Elkészítés: Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a tojásokat, az olvasztott vajat és annyi tejet, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. Csomómentesre keverjük robotgéppel. 8 palacsintát sütünk belőle. Nem baj, ha egy kicsit vastagabb! A mártáshoz a narancslevet összekeverjük a citrom levével és héjával, valamint a rummal. Egy serpenyőben a cukrot 1 evőkanál rum keverékben felolvasztjuk és aranybarnára karamellizáljuk. A vajat kockára vágva hozzáadjuk, és addig keverjük, míg teljesen elolvad. Beleöntjük a rumos keveréket, és addig melegítjük, míg a karamell teljesen megolvad. A palacsintákat négybehajtjuk és beletesszük a karamelles lébe. Belenyomkodjuk és 1 percig melegítjük, amíg a mártás forrni nem kezd. Tányérra rakjuk és azonnal fogyasztjuk. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |