| Finom palacsintatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A palacsintához: 12.5 dkg finomliszt 2 db tojás (nagy) 20 g vaníliás cukor 1 csipet só 2.5 dl tej (hideg) 4 dkg vaj (olvasztott) 6 teáskanál napraforgó olaj Az összeállításhoz: 5 ek cukrozatlan kakaópor 3 csomag vaníliás pudingpor 25 dkg margarin vagy vaj 1 l tej 7 ek cukor Elkészítés: Kisütjük a palacsintákat, majd cukrozott kakaóporral megszórjuk, és feltekerjük. Kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. Egy jénai tálat folpack fóliával kibélelünk. Az alját és egy sor oldalát kirakjuk a palacsintatekercsekkel. Vanília pudingot főzünk 1 liter tejből, három pudingporból, cukorral. A végén egy kocka margarint /vajat/ felolvasztunk benne, majd hagyjuk hűlni. Ha már csak langyos, dolgozhatunk vele. Megkenjük a pudinggal a lerétegezett palacsintákat, majd egy sor tekercs jöhet a pudingra és az oldalára. Így folytatjuk, míg meg nem telik a tál. A végén egy üres palacsintával letakarjuk. Hűtőben egy estét pihen, így másnapra könnyen és szépen szeletelhető. Tálaláskor tejszínhab mehet a tetejére. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |