| Pajzán zöldborsó receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg primőr zöldborsó, 15 dkg vöröshagyma, 20 dkg kolozsvári szalonna, 20 dkg óvári sajt, 1 dl tejföl, 2 dkg vaj, 1 csomag petrezselyem, 1 teáskanál só, fél mokkáskanál bors. Elkészítés: A zöldborsót kifejtjük az egészséges hüvelyeket félretesszük. A zöldborsószemeket vajban sóval,borssal,finomra vágott petrezselyemmel és hagymával 5 percig dinszteljük. Tűzálló edényt szalonnával bélelünk,rászórunk egy réteg zöldborsóhüvelyt,ráöntjük a zöldborsót,meglocsoljuk tejföllel,reszelt sajtot teszünk a tetejére,és forró sütőben 15 perc alatt megsütjük. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |